Permanente magneten

permanente magneet

Permanente magneten van de Magnetenspecialist

Het gehele assortiment van de Magnetenspecialist bestaat uit permanente magneten. In de volksmond bedoelt men met magneten over het algemeen permanente magneten. Het zijn ferromagnetische materialen die van zichzelf magnetisme vertonen. In tegenstelling tot elektromagneten waarbij het magnetisme het gevolg is van een elektrische stroom die door een spoel gestuurd wordt. Bij elektromagneten kan de magnetische eigenschap dan ook aan -en uitgeschakeld worden.

Permanente magneten online kopen

De Magnetenspecialist heeft een ruim assortiment aan magneten op voorraad. Wij zorgen voor een snelle levering en service van hoge kwaliteit bij vragen of wanneer u advies nodig heeft. Onze permanente magneten zijn van hoge kwaliteit. Dit betekent onder andere dat onze magneten hun magnetisering in de loop van de tijd niet verliezen. Permanente magneten van hoge kwaliteit bestelt u dus 24/7 bij de Magnetenspecialist, doorgaans verzenden wij, afhankelijk van het tijdstip van uw bestelling de magneten dezelfde dag nog.

Uw permanente magneten snel in huis

Nu bekijken

Verliezen permanente magneten hun kracht?

Neodymium magneten, ferriet magneten en al onze andere producten met magnetische eigenschappen verliezen bij normaal gebruik hun kracht niet. Onder normale omstandigheden behouden onze magneten hun kracht dus vrijwel onbeperkt. Er zijn echter enkele invloeden van buitenaf die het magnetisme van onze permanente magneten kunnen beïnvloeden. Magneten zijn bijvoorbeeld gevoelig voor hitte. Een neodymium magneet kan bijvoorbeeld bij blootstelling van meer dan 80 graden Celsius aan kracht gaan verliezen. Ook herhaalde schokken of stoten kunnen een negatieve invloed hebben op de magnetisering. Denk hierbij aan hamerslagen en herhaaldelijk vallen van grote hoogte. De magnetisering kan ook veranderen wanneer de magneten bloot gesteld worden aan andere sterke magnetische velden (bijvoorbeeld grote elektromagneten).